Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε τους όρους ενοικίασης της Go Car

 

1) Για να συμφωνούν με τους όρους μίσθωσης οχήματος, ο ενοικιαστής και κάθε συνεταιρικός οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 21 ετών, για όλες τις κατηγορίες.

Κατά τον χρόνο παραλαβής του οχήματος ο πελάτης έχει τις εξής υποχρεώσεις:

α) Να επιδείξει ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης και μια διεθνή άδεια οδήγησης αν απαιτείται.

β) Να υπογράψει το Συμφωνητικό Ενοικίασης για να αποδεχτεί τους βασικούς όρους ενοικίασης της Go Car και οποιεσδήποτε επιπρόσθετες ασφαλίσεις.

γ) Να αφήσει αποτύπωμα της πιστωτικής του κάρτας και του διπλώματος οδήγησης.

 

2) Αποδεκτές Πιστωτικές κάρτες:

Η Go Car δέχεται τις πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard. Δεν δέχεται American Express και Diners Club.

 

3) Πληρωμή:

Η πληρ0μή μπορεί να διεκπεραιωθεί με κάθε τρόπο εκτός επιταγής.

 

4) Άδεια Οδηγού:

Οι οδηγοί θα πρέπει να διαθέτουν μια άδεια σε ισχύ, τουλάχιστον για ένα χρόνο. Μία Διεθνής Άδεια Οδήγησης απαιτείται από την Ελληνική Νομοθεσία για όλους τους ενοικιαστές που δεν είναι μέλη της Ευρωπαικής Κοινώτητας ή σε περίπτωση που η Άδεια οδήγησης δεν είναι στα αγγλικά. Η διεθνής Άδεια Οδήγησης ισχύει σε πάνω απο 150 χώρες και έχει πληροφορίες για τον οδηγό, καθώς και μια φωτογραφία του.

 

5) Επιπλέον οδηγοί:

Σύμφωνα με τους όρους μίσθωσης οχήματος της Go Car, η κατώτερη ηλικία και οι προϋποθέσης της άδειας οδήγησης του ενοικιαστή ισχύουν και για τον επιπλέον οδηγό. Μπορεί να προστεθεί μόνο ένας (1) επιπλέον οδηγός, με χρέωση 4€ / μέρα.

 

6) Τροχαίες Παραβάσεις και Διοικητικές Κυρώσεις:

Κλήσεις και συνημμένες διοικητικές κυρώσεις που απορρέουν από παράβαση του Ελληνικού Κώδικα Κυκλοφορίας, κατά την περίοδο της ενοικίασης, βαρύνουν αποκλείστικά τον ενοικιαστή. Εάν αυτές οι διοικητικές κυρώσεις δεν αποκαλυφθούν στην εταιρία μας με την ολοκλήρωση της περιόδου μίσθωσης (συμβόλαιο) η παράβαση θα χρεωθεί στον ενοικιαστή και η Ελληνική Κυβέρνηση θα ζητήσει τα στοιχεία του ενοικιαστή. Η κύρωση θα σταλεί ταχυδρομικά.

 

7) Χρέωση Καυσίμων:

Η κατανάλωση της βενζίνης καλύπτεται από τον ενοικιαστή. Το όχημα θα παραδίδεται με γεμάτο ντεπόζιτο και ο ενοικιαστής υποχρεούται να το επιστρέψει όπως το παρέλαβε. Σε περίπτωση που δεν το επιστρέψει γεμάτο υποχρεούται να πληρώσει το ποσό που θα επιβληθεί από την εταιρία μας.

 

8) Παράδοση και Παραλάβή:

Χωρίς χρέωση σε ακτίνα 20χλμ. από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας μας στο Τ.Δ. Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας (οδός Αγίων Αποστόλων 37Α), σε όλα τα ξενοδοχεία της πόλεως της Ηγουμενίτσας και στο λμάνι Ηγουμενίτσας. Παραδόσεις εκτός γραφείων της εταιρίας και για αποστάσεις μεγαλύτερες των 20χλμ, θα χρεώνονται βάση τιμοκαταλόγου της εταιρίας μας.

 

9) Ενοικίαση χωρίς Παράδοση:

Η εταιρία μας δεν παρέχει ενοικιάσεις χωρίς παράδοση. Όλα τα αυτοκίνητα θα πρέπει να επιστρέφονται στον αρχικό τόπο παραλαβής της εταιρίας μας, στο Τ.Δ. Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας(οδός Αγίων Αποστόλων 37Α). Σε περίπτωση που επιθυμεί να επιστραφεί το όχημα σε διαφορετικό σημείο, θα πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με την εταιρία μας.

10) Επιβίβαση σε πλοίο:

Σύμφωνα με τους όρους μίσθωσης οχήματος της Go Car, η επιβίβαση των οχημάτων της εταιρίας μας σε πλοία απαγορεύεται. Οτιδήποτε άλλο γίνεται με εξουσιοδότηση από την εταιρία μας.

11) Μεταφορά εκτός συνόρων της Ελλάδας:

Απαγορεύεται η μεταφορά των αυτοκινήτων της εταιρίας μας εκτός των συνόρων της Ελλάδος.

 

12) Παιδικά καθίσματα:

Παρέχονται κατόπιν υποβολής αιτήματος κατά την κράτηση, με την ανάλογη χρέωση.

 

13) Οι βασικές τιμές ενοικίασης:

συμπεριλαμβάνουν 200 χιλιόμετρα ανά ημέρα για τις δύο (2) πρώτες μέρες ενοικίασης του οχήματος (οι χρεώσεις για μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις θα υπολογίζονται επιπλέον της βασικής τιμής ενοικίασης, βάση των χρεώσεων της εταιρίας μας σε κάθε περίπτωση), υποχρεωτική ασφάλιση δημόσιας νομικής ευθύνης, ασφάλεια πυρκαγιάς. Οι συνολικές τιμές ενοικίασης συμπεριλαμβάνουν 200 χιλιόμετρα ανά ημέρα για τις δύο (2) πρώτες μέρες ενοικίασης του οχήματος (οι χρεώσεις για μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις θα υπολογίζονται επιπλέον της βασικής τιμής ενοικίασης, βάση των χρεώσεων της εταιρίας μας σε κάθε περίπτωση), υποχρεωτική ασφάλιση δημόσιας νομικής ευθύνης, ασφάλεια πυκαγιάς, απαλλαγή ευθύνης ζημιών (ΑΕΖ) με μη παραίτηση από απαλλαγή, προστασία από κλοπή.

14) Σε περίπτωση ατυχήματος:

αν η σύγκρουση συμπεριλαμβάνει σωματική βλάβη πρέπει να αναφέρετε το ατύχημα στην τοπική αστυνομία της περιοχής όπου έγινε το ατύχημα (η αστυνομία πιθανότατα θα επισκεφθει τον τόπο του ατυχήματος για εξέταση των καταθέσεων). Ο οδηγός πρέπει να συμπληρώσει και να αρχειοθετήσει οποιεσδήποτε αναφορές ατυχήματος που απαιτούνται από τοπικές ή κρατικές αρχές. Επιπρόσθετα, ο οδηγός είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει μια αναφορά ατυχήματος της εταιρίας για λόγους ασφάλισης. Αυτή η αναφορά γίνεται για την ασφάλεια και των δύοπ μερών και είναι ιδιαίτερα σημαντική αν υπάρχει απαλλαγή ευθύνης ζημιών. Να έχετε υπόψη πως οι καταθέσεις που κάνετε μπορεί να αποτελέσουν μόνιμο μέρος της αναφοράς του ατυχήματος. Είναι σημαντικό να είστε ειλικρινείς και ακριβείς καθώς οι καταθέσεις σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε νομικές αξιώσεις.

15) Στην περίπτωση βλάβης ενοικιαζόμενου:

παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρία μας στο 2665 306765 ή καλέστε την οδική βοήθεια της «ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ» στο «11555» για άμεση εξυπηρέτηση. Να γνωρίζετε σε ποιό σημείο βρίσκεστε, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε την οδική βοήθεια για το πού θα σας βρει.

 

16) Για να παρατείνετε το χρόνο ενοικίασης:

παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρία στο 2665306765 πριν από την προγραμματισμένη παράδοση του ενοικιαζόμενου. Οποιεσδήποτε αλλαγές στην επιστροφή του ενοικιαζόμενου μπορεί να αλλάξουν την τιμή. Δεν υπάρχει επιπλέον εισφορά για την παράταση της ενοικίασης. Σε περίπτωση που θέλετε να παρατείνετε την περίοδο ενοικίασης παρακαλούμε κάντε το εγκαίρως έτσι ώστε να διασφαλιστεί πως όλοι οι υπόλοιποι πελάτες θα έχουν το νοικιασμένο αυτοκίνητό τους διαθέσιμο κατά την άφιξή τους. Σε περίπτωση που χρειαστεί το συγκεκριμένο όχημα, θα κανονιστεί η παράδοση ενός οχήματος αντικατάστασης.

17) Μια βασική ημέρα ενοικίασης βασίζεται σε 24ωρη βάση.

Επιπλέον, οι χρεώσεις για επιλεκτική ασφάλιση και απαλλαγές εφαρμόζονται σε 24ωρη βάση. Η επιστροφή του οχήματος μετά ή ακόμα και πριν την καθορισμένη ώρα, μπορεί να επηρεάσει την υπολογισμένη τιμή. Δίνουμε 2ωρη περίοδο χάριτος χωρίς χρέωση.

 

18) Ελάχιστη περίοδος ενοικίασης:

είναι μία ημέρα (24 ώρες). Μετά την πάροδο 29 λεπτών από την ολοκλήρωση της 24ωρης ενοικίασης, θα επιβάλεται επιπλέον χρέωση μίας ημέρας.

19) Η CWD καλύπτει τον ενοικιαστή:

από το κόστος επισκευής ή αντικατάστασης του ενοικιαζόμενου οχήματος αν συμβούν ζημιές κατά την περίοδο ενοικίασης. Παρόλα αυτά η ΑΕΖ δεν είναι ένα πακέτο πλήρους ασφάλισης και δεν απαλλάσει τον ενοικιαστή 100% από την ευθύνη για την ενοικίαση, υπάρχουν περιορισμοί. Ο οδηγός μπορεί να περιορίσει το μερίδιο ευθύνης για οποιαδήποτε ζημιά του μισθωμένου οχήματος κατά τη διάρκεια της περιόδου μίσθωσης, οπότε ένα προκαθορισμένο ποσό θα καταβληθεί σε περίπτωση ζημιάς του οχήματος.

 

20) Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος:

για ποσά που δεν απαλλάσονται άνω των 500€.

 

21) Η απαλλαγή Ευθύνης Ζημιών (CDW):

ισχύει υπό τον όρο ότι το όνομα του ενοικιαστή αναφέρεται στο συμβόλαιο μεταξύ της εταιρίας και του πελάτη. Ανεξάρτητα εάν ο ενοικιαστής έχει επιβεβαιώσει την αποδοχή της CDW, ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε μηχανική βλάβη ή την αντικατάσταση κατεστραμμένων ελαστικών, τροχών και του κάτω μέρους του αυτοκινήτου. Εάν η CDW δεν γίνει αποδεκτή, ο πελάτης θα είναι υπεύθυνος για ζημιές στο όχημα της εταιρίας. Η εταιρία δεν προσφέρει πακέτα πλήρους ασφάλισης χωρίς βασικό αφαιρετέο ποσό.

22) Όλοι οι βασικοί όροι παύουν να ισχύουν όταν:

α)Ο/Η οδηγός ή οι συνοδηγοί βρίσκονται υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών κ.λ.π.

β)Το όχημαοδηγηθεί από άλλο πρόσωπο εκτός του πελάτη ή του συνοδηγού του, οι οποίοι αναγράφονται στο συμβόλαιο μίσθωσης.

γ)Το όχημα χρησιμοποιηθεί στην παραλία, θάλασσα, αμμουδιά ή σε δρόμο εκτός οδικού δικτύου.

 

23) Η εταιρία δεν δύναται:

να εφοδιάζει τα οχήματά της με σύστημα εντοπισμού θέσης.

 

24) Μετά την πάροδο του συμφωνημένου χρόνου επιστροφής του οχήματος:

η εκμισθώτρια εταιρία δικαιούται να αναλαμβάνει το μίσθιο όχημα και άνευ της συγκατάθεσης του πελάτη, οποτεδήποτε και δι οποιουδήποτε τρόπου.

 

25) Το μίσθιο όχημα απαγορεύεται να:

χρησιμοποιείται για σκοπούς που αντίκεινται στην Ελληνική Νομοθεσία, όπως για την μεταφορά αντικειμένων, ανθρώπων ή ζώων έναντι αμέσου ή εμμέσου αμοιβής, για την ώθηση ή ρυμούλκηση άλλου οχήματος, σε αγώνες αυτοκινήτων, διαγωνισμούς ταχύτητας, αναγνώρισης ολικών ή ειδικών διαδρομών ράλι, δοκιμών ανθεκτικότητας και δοκιμών μεγίστης δυνατής ταχύτητας.

26) Οποιαδήποτε τροποποίηση:

των όρων του παρόντος συμβολαίου είναι άκυρη εάν δεν έχει συμφωνηθεί εγγράφως.

 

27) Το παρόν Συμφωνητικό ενοικίασης διέπεται:

από τους κανονισμούς της Ελληνικής Νομοθεσίας και είναι υπεύθυνη δήλωση εκ μέρους του πελάτη – μισθωτή. Οποιαδήποτε παραβίαση των κανονισμών της Ελληνικής Νομοθεσίας εκ μέρους του πελάτη – μισθωτή, κατά τη διάρκεια χρήσης του μισθίου οχήματος. Τον καθιστά υπόλογο απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς και στην μισθωτήριο εταιρία. Ο πελάτης – μισθωτής, εν τέλη, δηλώνει ότι έχει στην κατοχή, χρήση και ιδιοκτησία του, κινητή και ακίνητη περιουσία ικανή να καλυψει κάθε υποχρέωση του έναντι της εταιρίας μας.

 

28) Ο πελάτης – μισθωτής συμφωνεί και αποδέχεται ότι:

όλοι οι ανωτέρω όροι έχουν ισχύ και σε περιπτώσεις αρχικής μίσθωσης ή αλλαγής του αρχικώς εκμισθωθέντος οχήματος.

29) Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Η εταιρία μας Go Car συλλέγει, χρησιμοποιεί και επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα, για την ομαλότερη διεξαγωγή της διαδικασίας μίσθωσης αυτοκινήτου, να συμμορφωθει με νομικές υποχρεώσεις, να αντικρούσει, εγείρει ή ασκήσει νομικές απαιτήσεις. Η εταιρία μας εγγυάται ότι δεν θα προβεί σε διαβίβαση, καινοποίηση ή παραχώρηση των προσωπικών δεδομένων σας σε τρίτους, για οποιοδήποτε σκοπό ή χρήση, εκτός εάν κάτι τέτοιο είναι υποχρεωτικό από την κείμενη νομοθεσία, ή απαιτητό από δικαστικούς/δημοσίους φορείς.

30) Περίπτωση ακύρωσης

Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης έως και πέντε (5) ημέρες πριν την ημερομηνία έναρξης αυτής, το προκαταβαλόμενο ποσό θα επιστρέφεται. Για οποιαδήποτε ακύρωση πέραν αυτής της περιόδου το ποσό της προκαταβολής δεν θα επιστρέφεται.